Orthodontie houdt zich bezig met tandstand binnen de kaakboog en de verhouding van beide kaakbogen t.o.v. elkaar.

Een goed geplaatst gebit zorgt ervoor dat:

  • tanden gemakkelijker te poetsen zijn
  • de kauwfunctie goed verloopt
  • we een stralende lach hebben voor de rest van ons leven… “ons visitekaartje”.

Voor een optimale beugelbehandeling is “timing” van groot belang. De meeste orthopedische behandelingen worden immers best aangepakt tijdens de puberteitsgroei. Er zijn ook afwijkingen die reeds een behandeling vragen op jongere leeftijd. Regelmatige controles van tandwisseling en tandstand zijn hierbij uiterst belangrijk.
Ook steeds meer volwassenen vinden hun weg naar de orthodontist. Grote skeletale afwijkingen bij volwassenen kunnen na een uitgebreid voorafgaand advies worden behandeld in een samenwerking tussen de orthodontist en de kaakchirurg.

De vaste beugelbehandeling die wij toepassen heet INSIGNIA.  Insignia is de meest geavanceerde orthodontische behandeling. Wij zijn dan ook fier als een van de weinigen in Belgie deze behandeling aan onze patienten aan te  kunnen bieden. 

Net als vingerafdrukken is Jouw “lach” uniek. Zo ook INSIGNIA, een vaste beugelbehandeling op maat waarbij gebruik wordt gemaakt van een digitale behandelplanning en 3-D imaging om brackets en draden op maat te laten vervaardigen.

Dit volledig aangepast aan Jouw tandanatomie. Ontdek de voordelen van deze behandeling via het volgende filmpje of surf naar de site van ORMCO: www.ormco.com

 

 

Een beugel (bron Ivoren Kruis)

What are Insignia braces?

Smile Arc

Damon System Braces Part 1

Damon Intro by Dolphin Aquarium